tiistai 22. marraskuuta 2016

Kaulapannat testissä

Leavingsien testiryhmä pääsi tänään testaamaan ensimmäistä kertaa kaulapantoja. Kävin tänään eläinkaupassa ostoksilla etsimässä pikkuäen kaulaan sopivia pentupantoja. Tarkoituksenani oli ostaa niin pienet ja kevyet pannat, että pennun on hyvä opetella kaulapannan käyttöä. Olen jo useamman kerran ostanutkin pennun ekoiksi pannoiksi kissoille tarkoitetut pehmeät pannat pikalukolla. 

Siispä suunnistin eläinkaupassa niiden luokse. Myyjä tuli kertomaan minulle, että katselen kissanpantoja :)) Kerroin etsiväni eläväisille pienille koiranpennuille ensipantoja ja en halua niiden olevan todellakaan isoja ja kömpelöitä. Niiden lukon tulee olla nopeasti avattava/suljettava, jotta vilkkaan pennun kanssa ei tarvitse pitkiä aikoja taistella pannan kanssa. 

Kokeilin varmasti 50 pannan lukot ja löysin niistä kaksi sellaista, jotka aukesivat hyvin!!! Kauhean tiukkoja lukkoja oli muissa, ei ainakaan minun sormin helposti avattavissa. Niinpä siirryin koiraosastolle.... Sieltä löytyikin sitten Top Canis merkkiset mukavalla lukolla varustetut mustat pienet pannat, jotka päätin ottaa pojille.


Pojille mustat, työille värikkäät pannat


No, testiryhmäläisemme saivat pannat kaulaan. Ei mielestäni ollut kovinkaan suuri shokki. :))
Jonkinasteisia erilaisia kiemuroita tehtiin, liikehdintä oli hiukan epävakaista, kun toisella takajalalla piti koko ajan rapsutella kaulapannan kohtaa :D Mutta hienosti kuljettiin aina aika ajoin :))


Mutta tämä testiryhmä teki hyvää työtä.... Nimittäin, jos olisimme oikeasti testiryhmäläisiä, olisi nyt tuotekehityksen paikka. Onneksi minä kuljen kaiken aikaa pentujen kanssa niiden ollessa lattialla vapaana ja katselen mitä ne puuhaavat. Kaulapantakin voi olla kohtalokas. Niin hyviltä kuin nuo mustat pannat muutoin tuntuivat (kevyet, kiva lukko, sopiva koko), oli ne kahden pennun leikkiessä jopa vaaralliset. Tietenkin toisen kaulassa oleva panta kiinnosti kovasti kaveria ja siitä piti sitten ottaa hampailla kiinni ja vetää. Tuossa Top Canicsen pannassa eipäs ollutkaan minkäänlaista estoa sille, etteikö sitä kiristyskohdasta vetäessä olisi saanut kiristettyä kireämmälle toisen kaulaan. Onneksi mitään ei käynyt, kun koko ajan vieressä olin ja heti huomasin, mutta niin vaan tuollainen panta voisi ihan yhtä hyvin jäädä vaikka ulkona kiinni jonnekin oksaan tai vastaavaan.... Hui kuinka karmivaa....

Tuosta oikeanpuoleisesta lenkistä kun vetää, niin panta kiristyy....

Tässä panta niinkuin se pennun kaulassa oli ja noilla lenkeillä laitoin eston kiristymiselle, kuten tuossa alla.

Tässä panta sellaisena kuin pannan pitäisi testiryhmäläisen kokeilun jälkeen olla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti